Bitcoin cursus

Bitcoin kopen is niet zo moeilijk. Maar er zijn tegenwoordig steeds meer plekken waar je dit kunt doen.

Als jij slechts Bitcoin wilt kopen dan kun je overal terecht. Maar vaak willen mensen ook andere cryptocurrencies kopen, zoals Ethereum of Ripple. Maar ook onbekendere currencies zoals Chainlink of Kyber nemen in populariteit toe.

Als dat je wens is, dan is het handig om een exchange (beurs) te vinden die de meeste cryptocurrencies aanbiedt. Op die manier hoef jij niet steeds je geld te verplaatsen van beurs naar beurs.

Wat is bitcoin eigenlijk?

De bitcoin (BTC) is een digitaal betaalmiddel dat sinds 2009 op de markt is. De waarde van deze munt fluctueert sterk en wordt daarom meer als beleggingsmiddel gebruikt dan een betaalmiddel.

Op sommige plaatsen kan het wel als betaalmiddel gebruikt worden.

Crypto munten moeten dan wel expliciet geaccepteerd worden als betaalmiddel.

Ook bieden sommige platformen de functie aan om een ‘crypto tikkie’ te sturen.

Met dit laatste verzoek je iemand om te betalen in cryptocurrency in plaats van in euro’s of dollars.

Bitcoins is in de eerste plaats een betaalmiddel, maar vanwege de grote fluctuatie wordt het vaak als belegging ingezet.

Er zit geen bank of andere centrale organisatie achter de bitcoin. Transacties worden rechtstreeks verzonden.

Alle transacties worden bijgehouden in een blockchain die door zogenoemde miners wordt bijgehouden.

Waarom bitcoins kopen?

Na de financiële crisis van 2008 heeft Satoshi Nakamoto de bitcoin gelanceerd. De bitcoin heeft sindsdien enorme vluchten genomen.
In de crisis was het vertrouwen in de centrale banken volledig verdwenen. Er staat geen centrale bank meer aan het roer en er heerst complete autonomie voor de eigenaren van bitcoins. Als je meer wilt leren check deze Bitcoin cursus.