Kolfapparaat

Borstvoeding is een nogal persoonlijk thema, waarover verschillende moeders heel verschillend kunnen denken. Waarschijnlijk heb je op dit artikel geklikt, omdat je meer wilt weten over het kolven met een kolfapparaat. Dankzij deze handige hulp, hoef je niet altijd de borst te geven aan je baby, maar heb je altijd moedermelk bij de hand.

Natuurlijk willen vele moeders hun baby de borst geven, omdat het een mooi moment kan zijn die de moeder kind relatie versterkt. Maar borstvoeding kan ook een nachtmerrie zijn of niet goed lukken. Bijvoorbeeld, omdat het pijn doet of omdat je er teveel voor moet werken voor de melkproductie. In beide situaties kan een kolfapparaat voor opluchting zorgen.

Welke soort kolfapparaat zijn er?

Of je nu kiest voor een handmatige kolf pomp of een elektrisch kolfapparaat, het doel blijft hetzelfde. Namelijk, het onttrekken van moedermelk aan de borst, om het vervolgens aan jouw kleine te voeden met een fles. Op deze manier krijgt jouw baby alle nodige voedingsstoffen binnen en kun jij op ieder moment dat het jou uitkomt, zorgen voor melk.

Om tegemoet de komen aan de wensen van verschillende moeders en kinderen, zijn er verschillende modellen kolfapparaat op de markt.

Handmatig kolfapparaat: met een handmatig of mechanisch kolfapparaat, breng je zelf de melkextractie op gang. Zo houd je ten allen tijde de snelheid, duur en zuigkracht van het kolfapparaat onder controle.
Elektrisch kolfapparaat: kolven automatisch en zijn er met batterijen of op stroom. De duur, snelheid en zuigkracht kun je meestal instellen. Verder zijn er kolfapparaten met 1 of met 2 kolf flessen, met deze laatste bespaar je tijd.

Hoe gebruik ik een kolfapparaat?

Het kan zijn dat je even moet wennen aan het gebruik van een kolfapparaat, dus geef het de tijd. Heb je er eenmaal handigheid in, dan kun je genieten van de vele voordelen die dit apparaat biedt. Lees voor het gebruik van een kolfapparaat, altijd rustig de instructies door, want ieder kolfapparaat werkt net weer anders.