IT traineeship

Waarschijnlijk ben jij je nu aan het oriënteren naar hoe jij jezelf het beste kan omscholen richting de IT. En dat is goed, want in de IT-branche is op dit moment een enorm tekort aan IT professionals.

Wij krijgen regelmatig de vraag welke it traineeship iemand moet volgen om zich om te scholen naar de ICT.

Deze vraag krijgen we van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan (of zelfs baangarantie willen), maar ook van mensen die aan het werk willen in de IT branche waar zij al lang een (hobbymatige) interesse in hebben.

Wat verdient een IT’er door een IT traineeship?

Een omscholer zonder relevante werkervaring ontvangt het salaris van een starter; gemiddeld € 3305,- bruto per maand. Dit bedrag ligt niet ver onder het gemiddelde brutoloon van alle ICT’ers in Nederland; € 3397,-.

Gemiddeld bruto maandsalaris op basis van carrièreniveau:

Starter: € 3305,- bruto per maand.
1 tot 3 jaar ervaring: € 3255,-
3 tot 5 jaar ervaring: € 3469,-
5 tot 10 jaar ervaring: € 3689
> 10 jaar ervaring: € 3847,-

Het personeelstekort in de sector is nijpend. Opleidingsniveaus zijn vaak lager dan werkgevers eisen, daarom vindt niet iedereen zomaar werk. Steeds meer werkgevers bieden kansen voor werkzoekenden en zij-instromers. Het UWV en bedrijfsleven proberen het kennisniveau gezamenlijk op peil te brengen met scholingsprojecten. Werkervaring in een ander beroep garandeert meestal niet het gewenste salaris.

Volg een IT traineeship bij Didactum

Zonder IT-opleiding aan de slag? Geen probleem! Ontdek de IT’er in jezelf tijdens een IT-traineeship. Onze IT-traineeships voor ICT’ers geven jou, ook als niet-ICT’er, de kans om je te ontwikkelen tot het IT-talent waar organisaties om staan te springen. Didacticum is, als IT-kennisopleider, het kenniscentrum voor IT-opleidingen van onder andere een Big Data traineeship of Business Intelligence traineeship.

Het tekort aan ICT-professionals wordt alsmaar groter. Volgens het CBS heeft één op de vier ICT-bedrijven een personeelstekort. De vraag is het grootst naar:

  • Systeembeheerders
  • ICT-medewerkers
  • Testers
  • Applicatiebeheerders
  • Consultants

Nestel je in de IT-branche. Een IT-traineeship zonder vooropleiding in IT volg je nu al met iedere hbo vooropleiding en levert je gegarandeerd een baan op bij één van onze opdrachtgevers. Volg een trainee voor IT en verzeker je van baangarantie!