Kerstmis zonder knopen

Het vlammende hout in de open haard creëert een warme sfeer in de woonkamer. Ze zit met haar benen onder zich getrokken in de hoek van de bank. Het scherm van haar laptop toont de website van xmasdeco.nl met aantrekkelijke aanbiedingen en originele ideeën voor aankomend kerstmis.

Ze denkt terug aan vroeger. Aan de tijd dat haar kinderen nog klein waren. Het kopen van een echte kerstboom op een koude zaterdagmorgen was een traditie. Die zaterdagmiddag was het dan een chaos in huis. Vader had de uitdagende taak om de boom in de kerstboomhouder te plaatsen. Drie schroeven moesten het gevaarte van bijna twee meter hoog staande houden.

De huiskamer stond vol met dozen met breekbare, zilverkleurige kerstballen, slingers en kerstverlichting. In de kleermakerszit zat het hele gezin op de grond om de meterslange snoeren te ontwarren. De kinderen hadden plezier in het ontknopen van de lichtjes. Zijzelf deed haar uiterste best haar geduld te bewaren als de lichtjes na tien minuten zo mogelijk nog meer in de knoop zaten. Elk jaar nam ze zich voor de lichtjes beter op te bergen en elk jaar zat het gezin met elkaar op het vloerkleed.

De kinderen waren inmiddels tieners. Tijd om de echte kerstboom te vervangen door een kunstkerstboom. Op de site van xmasdeco.nl vond ze de ideale oplossing. Een sfeervolle kunstkerstboom met naalden die levensecht lijken. En belangrijker nog, de lichtjes zitten vast in de kunstkerstboom. Dit jaar belooft kerstmis een sfeervolle kerstmis zonder knopen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *